Kysymyksiä ja vastauksia
Onko Pirkkalan srk:lla vaellusriparia? o Tavallaan on ja tavallaan ei ole. Kuusi kesäleiriä on Pudasjärvellä pohjoisen maisemissa. Elämä on siellä aika yksinkertaista, ja jokaiseen leiriin liittyy iltapäivän mittainen vaellus. Kyllä se vaellusrippikoulusta käy. Kuinka monta läheistä kirkkoon saa tulla/mahtuu tulemaan ja kuinka kauan konfirmaatio kestää? o Kirkkoon mahtu väkeä vaikka kuinka paljon. Pyydä kaikki mukaan. Puoli kahdeltatoista loppuu kirkossa, ja kotona ollaan siinä puolelta päivin. Mitä ovat ne rukousryhmät ja paljonko niitten kanssa ollaan ja miten ne valitaan? o Mitään  rukousryhmiä ei ole. Sen sijaan on niin sanottuja JK- ryhmiä, joissa Jeesuksen elämän pohjalta keskustellaan isosten johdolla kaiken maailman kysymyksistä. Samoissa ryhmissä tehdään pieniä työhommia ja ehkä kisaillaan. Rakennetaan niin, että parhaita kavereita ei tule samaan ryhmään. Näin tutustutaan uusiin ihmisiin. Missä toteutuu Korpi 2 leirin alkupäivät ja jatkopäivät? o Kaikki nämä päivät ovat joka leirin osalta Pirkkalassa ja lähinnä Seuriksella. Montako isosta leirillä on? o Määrä vaihtelee leirin koon mukaan. Haarukka on 10 - 16. Milloin isoset valitsevat minne leirille menee isoseksi? o Talvileirin osalta näinä päivinä. Kesän osalta huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa.
Seuris- blogi
YHTEYDET
Kysymyksiä ja vastauksia
LEIRI-INFO
BLOGIT JA LINKIT
IG FB TW
Hiihtolomaleiri Lotjan tuvalla 21.5-1.3.2017 Jos ei ole talvirippikoulun isosena, voi mennä Lotjalle laskettelemaan. Tosin moni haluaa vain lähteä Lotjalle ailman laskettelua. Lotjalla kuluu aika muuten vain kavereiden kanssa. Lotjan hiihtoloma on varmasti halvin tapa lähteä pohjoisen rinteisiin. No koskas tänne voi ilmoittautua? Helmikuussa kerrotaan tästä lisää Saako täällä hiihtää? Kyllä saa ja laskettelemaan pääsee myös. Jotkut oleilevat vain leirikeskuksessa Pääsiäisreissu eli “päsäri” Lotjan tuvalla 13.-17.4.2017 Monivuotinen kestosuosikki, josta monet ajattelevat, että sieltä ei voi olla poissa sen jälkeen kun on kerran mukaan lähtenyt. Sisältö nousee hiljaisen viikon, pitkän perjantain ja pääsiäisen teemoista, joihin mahtuu oikeastaan koko elämä. Parhaimmillaan nämä retket ovat antaneet enemmän ajattelemisen aihetta kuin kaikki muu mikä vuoden aikana tapahtuu. Moni sanoo, että vaikuttavimmat iltahartaudet kuullaan ja nähdään täällä. Suuria tapahtumia on pääsiäisyön ateria, jolla syödään nyyttikestien hengessä pitkään, hyvin ja samalla myös hartaudellisesti.Kaiken tämän ohella retkellä on paljon leppoisaa yhdessäoloa, pelailua, mäenlaskua, iltaohjelmaa ja muuta kivaa.Lähdetään torstaina ja tullaan takaisin toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina. Mukana on tasaisesti kaiken ikäisiä. Pirkkalassa järjestetään samaan aikaan Pappilan pääsiäinen. Se kokoaa Pappilan täyteen väkeä. o No koskas tänne voi ilmoittautua? Joskus maaliskuussa aukeaa ilmoittautuminen Lotjan jatkoripari Ajankohtana on tavallisesti syyskuun ensimmäinen viikonvaihde. Perjantaina lähdetään ja sunnuntai- iltana tullaan. Mukaan voi pyrkiä sen jälkeen, kun on joskus elokuun lopulla saanut kotiinsa retkestä kertovan kirjeen. Jatkoriparilla ei ole oppitunteja, mutta iltahartaudet tietysti on. Yleensä keskustellaan jostain syvällisemmistäkin asioista, pidetään iltaohjelmat ja muuten vain viihdytään ja pelataan kaikenlaista. Toimintaa on paljon. Yön pimeydessä mennään usein lipunryöstöä. Mukana on kaiken ikäisiä, paljon  juuri rippikoulun käyneitä. Syysloma Lotjan tuvalla Syysloman piristeeksi järjestetään Lotjalla nuoremman väen syysleirit. Se on vähän kuin rippikoulu, mutta rennommilla järjestelyillä ja rippikoulun parhaat herkut poimien. Korpilahden retki Joskus marraskuussa mennään yhden yön yli kestävälle retkelle Mutasen leirikeskukseen, talvileirin syntysijoille, joilla lotjalaisetkin viihtyvät. On kisailua, iltaohjelmia, yhdessäoloa, pelailua ja normaalit hartaudet.
Arto Köykkä: Rippikoulu- ja nuorisotyön pappi     050 357 8111 ate@saunalahti.fi Teemu Kallio: Nuorisotyönohjaaja, nuoret        050 356 9230 teemu.kallio@evl.fi Taru Lossi: Nuorisotyönohjaaja, nuoret aikuiset        050 561 0838 taru.lossi@evl.fi Reetta Mäkinen: Kouluikäistyön pappi 040 638 6411 reetta.makinen@evl.fi Maarit Räikkä: Nuorisotyönohjaaja, kouluikäiset ja partio      050 380 7963 maarit.raikka@evl.fi  Ville Salminen: Nuorisotyönohjaaja, kouluikäiset       050 380 7965 ville.salminen@evl.fi
Onko Pirkkalan srk:lla vaellusriparia? o Tavallaan on ja tavallaan ei ole. Kuusi kesäleiriä on Pudasjärvellä pohjoisen maisemissa. Elämä on siellä aika yksinkertaista, ja jokaiseen leiriin liittyy iltapäivän mittainen vaellus. Kyllä se vaellusrippikoulusta käy. Kuinka monta läheistä kirkkoon saa tulla/mahtuu tulemaan ja kuinka kauan konfirmaatio kestää? o Kirkkoon mahtu väkeä vaikka kuinka paljon. Pyydä kaikki mukaan. Puoli kahdeltatoista loppuu kirkossa, ja kotona ollaan siinä puolelta päivin. Mitä ovat ne rukousryhmät ja paljonko niitten kanssa ollaan ja miten ne valitaan? o Mitään  rukousryhmiä ei ole. Sen sijaan on niin sanottuja JK-ryhmiä, joissa Jeesuksen elämän pohjalta keskustellaan isosten johdolla kaiken maailman kysymyksistä. Samoissa ryhmissä tehdään pieniä työhommia ja ehkä kisaillaan. Rakennetaan niin, että parhaita kavereita ei tule samaan ryhmään. Näin tutustutaan uusiin ihmisiin. Missä toteutuu Korpi 2 leirin alkupäivät ja jatkopäivät? o Kaikki nämä päivät ovat joka leirin osalta Pirkkalassa ja lähinnä Seuriksella. Montako isosta leirillä on? o Määrä vaihtelee leirin koon mukaan. Haarukka on 10 - 16. Milloin isoset valitsevat minne leirille menee isoseksi? o Talvileirin osalta näinä päivinä. Kesän osalta huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa.